Webdesign tips voor beginners

Webdesign tips voor beginners

Je bent op zoek naar een nieuwe baan en je hebt besloten om je eerste stappen te zetten in de wereld van webdesign. Het is altijd wat verwarrend voor beginners: talloze fonts, lay-outs, menu soorten…Je ziet door de bomen het bos niet meer. We hebben daarom enkele tips verzameld waardoor jouw tocht in deze wereld wat makkelijker wordt.

Simpele en mooie graphics

Het oog wil ook wat, en dat geldt des te meer bij websites. Je kunt de mooiste, meest ongelofelijke aanbiedingen neerzetten, maar als deze niet goed gepresenteerd zijn, zal niemand ze opmerken.

Zorg ervoor dat de graphics van hoge kwaliteit zijn en vergeet niet dat je website goed leesbaar moet blijven, hou het dus simpel.

Leesbare fonts

Er zijn talloze lettertypes te vinden, de een nog mooier dan de andere. Laat je echter niet verleiden en houd je einddoel voor ogen: een goed leesbare, mooie website.

Kies dus een font die goed bij je huisstijl past, maar check altijd even of de tekst nog goed leesbaar is (ook op een mobiele telefoon).

Logische navigatie

Als je website niet goed werkt, zullen je bezoekers snel afhaken. Dat geldt ook voor onlogische menu’s en links.

Zorg er dus voor dat de navigatie duidelijk is en dat er geen verkeerde of niet werkende links worden gebruikt.

Relevante content

Als je op zoek bent naar informatie of producten zit je er niet op te wachten om te moeten spitten in een berg van irrelevante teksten en foto’s.

Schrijf interessante teksten en vermijd ellenlange beschrijvingen en achtergrond verhaaltjes. Geef je bezoekers de informatie die ze zoeken!

Update regelmatig

Je bent niet klaar met een keer goede content schrijven. Het is ook van belang dat je een keer in de zoveel tijd update, hiermee scoor je hoger in de Google zoekresultaten.

Het makkelijkste is om een blog pagina op je website te hebben en hier regelmatige interessante artikelen te posten.

Keywords en tags

Investeer tijd en/of geld in gedegen SEO onderzoek. De juiste keywords, titels en meta-tags zullen ervoor zorgen dat je website snel gevonden wordt en dat de eventuele advertenties goed scoren.

Je kunt dit uiteraard zelf doen, maar neem ook eens een kijkje bij de services van bedrijven en freelancers die hierin gespecialiseerd zijn. Het is vaak goedkoper om iemand anders dit werk te laten doen, dan zelf de tijd erin te investeren.