Op zoek naar een nieuwe baan

Op zoek naar een nieuwe baan

Er komt een moment waarop je naar je leven moet kijken en stil moet staan bij je wensen en doelen. Voor mij is dat moment als freelancer nu aangebroken, wat je al kon lezen in het bericht over mezelf en waarom ik blog.

Het leek allemaal zo mooi. Helaas is het in de praktijk toch even anders gelopen. Hoewel ik blij ben met wat ik doe, de onzekerheid van het freelancen blijkt niets voor mij te zijn. Vandaar dus op zoek naar een nieuwe baan.

Hoe ging dat ook weer?

Het is dus besloten, maar nu nog doen…Ik heb een kopje koffie erbij gepakt en ben rustig gaan zitten met pen en papier; even alle voorgaande baantjes op een rij…achteraf erg verstandig want het bleek dat ik al mijn jobs heb gekregen door rechtstreeks bij het bedrijf te solliciteren. Uitzendbureaus hebben dus blijkbaar geen toevoegende waarde voor mij.

Na dat vastgesteld te hebben, heb ik een aantal nieuwe CV’s samengesteld; voor elk soort job een specifieke met alle relevante werkervaring. Gewapend met mijn expertise, charme en schitterende CV ben ik gelijk begonnen aan de zoektocht.

Mijn opties

Ik heb zover ik nu kan zien al drie opties; ik ga nog even geen bedrijfsnamen noemen, maar om je een indruk te geven:

  1. Een job als webdesigner voor een groot marketing bedrijf – erg aantrekkelijke werkomgeving, uitdagend werk
  2. Een job als editor voor hetzelfde bedrijf – helaas wat minder spannend werk, wel net zo goed betaald
  3. De functie van marketing assistant bij een online webshop – compleet wat anders, maar erg goed betaald

Het is misschien een moeilijke beslissing, maar ik ben allang blij dat ik überhaupt mag kiezen tussen verschillende banen en dat ze alle drie best interessant zijn. Voor hetzelfde geldt, had ik helemaal niets.

Voorlopig resultaat

Ik heb dus in een paar dagen tijd een omschakeling kunnen maken. Nou, het zal nog wel even duren voor ik weer aan het werk ben, maar dat geeft me de tijd om mijn freelance klussen af te ronden. Verder is het een kwestie van wachten op de verdere sollicitatierondes en m’n best doen.