Laten we ons wat meer verdiepen in de trends van Webdesign!

Laten we ons wat meer verdiepen in de trends van Webdesign!

Webdesigners moeten niet alleen zorgen voor een origineel ontwerp, ook het gebruiksgemak is bepalend voor een goede website. Waar hou je het best rekening mee en wat zijn de huidige webdesign trends? Onderstaande tips geven je meer duidelijkheid over hoe een perfecte blog ontwerpen.

Cinemagraphs

Een populaire trend vandaag is die van de cinemagraphs. Dit zijn subtiele, realistische animaties binnen een afbeelding. Ze ‘loopen’ op zo’n manier dat de beweging natuurlijk en ononderbroken lijkt.

Cinemagraphs zorgen ervoor dat je aandacht meteen op iets gevestigd wordt. Op die manier kun je de boodschap duidelijker overbrengen.

Opgesplitste inhoud

Het voordeel van deze trend is dat de content op een heel overzichtelijke manier wordt weergegeven. Er is een mooie balans tussen beeldmateriaal en tekst. De website wordt met deze trend opgesplitst in twee schermvullende delen: tekst aan de ene kant en een afbeelding aan de andere kant. Beeld en tekst kunnen soms ook door elkaar lopen.

Lazy loading

Lazy loading is de manier waarop content op een scherm wordt geladen. Dit is een trend die je ook vaak ziet terugkomen op Facebook. Afbeeldingen worden pas geladen van zodra je naar beneden scrolt. Je hoeft dus niet meer te wachten tot heel de webpagina geladen is want dit gebeurt in kleinere delen.

Deze trend heeft een positief effect op de SEO van een website omdat de laadsnelheid omhoog gaat en Google gaat snelle websites hoger ranken dan trage websites.

Het gebruik van grote letters

Grote lettertypes gebruiken is helemaal in. Ontwerpers doen dit om zoveel mogelijk op te vallen en aandacht te trekken. We worden tegenwoordig gebombardeerd met boodschappen en prikkels. De aandacht die we voor iets hebben is heel kort. Door grote lettertypes te gebruiken, wordt ons oog meteen naar de boodschap getrokken.

Daarnaast wordt typography ook meer en meer gezien als onderdeel van het ontwerp en niet enkel meer als een manier om boodschappen over te brengen.

Meer identiteit

Gebruikers geraken meer en meer uitgekeken op stockfoto’s met perfect glimlachende en gestijlde mensen. Dit soort foto’s geeft een onpersoonlijke sfeer. We zien tegenwoordig liever authentieke beelden en we zijn geneigd om websites met een persoonlijke uitstraling sneller te vertrouwen. Deze eigen identiteit wordt steeds belangrijker en websites maken dan ook meer en meer gebruik van persoonlijke foto’s.

Getekende illustraties worden ook steeds populairder omdat ze uniek en authentiek zijn. Dit zijn afbeeldingen die ontworpen worden door illustrators en die perfect aansluiten op de unieke huisstijl van de website.